Martin Edens

Mensen tot bloei laten komen als leerling van Jezus, door hen de schoonheid van het goede nieuws voor te houden. Dit is waar ik voor leef als voorganger, spreker, schrijver en artiest.

Historie

Geboren en getogen in Purmerend, als middelste in een gezin met vijf kinderen. Als tiener raakte ik verslingerd aan dichten en hiphop en kwam terecht in hiphopformatie Damascus, waar ik nog steeds in actief ben.

Mijn opleidingen als sociaal werker en hbo theoloog, zijn tekenend voor mijn interesse voor waar God en mensen elkaar in het dagelijks raken. Ik werk ook in beide vakgebieden. Als sociaal werker in de wijk, en voorganger in De Ontmoeting in Wageningen.

Op papier, in contact met mensen, op een zondagochtend, op het podium, op allerlei plekken probeer ik door middel van creativiteit mensen bij God, en God bij de mensen te brengen.

Persoonlijk

Getrouwd met Sendré, vader van Jiska, Elias en Tirsa. Ik ben volledig in mijn element als ik kan schrijven, op een podium sta, God zoek in de stilte, mensen zie groeien als leerlingen van Jezus, met mijn gezin tot rust kom op de sabbat, een Bijbelgedeelte uitpluis, of een wandeling maak in het bos.

Ik heb enerzijds iets rusteloos, een behoefte om te creëren en alles uit het leven te halen. Tegelijk verlang ik ook naar vertragen, schoonheid, diepe Godservaringen, rauwe vragen en God vinden in het alledaagse.

Interesse

Goede verhalen in films, boeken, series en games. Ik kijk iets teveel Star Wars en Lord of the Rings explainer video’s.

Lezen over o.a. geestelijke oefeningen, het hart en de ziel, gerechtigheid, schoonheid, Gods missie en woestijnvaders en moeders.

Ik denk veel na over de gemeente als oefenplek en heilige speeltuin voor leerlingen van Jezus, robuust geloven en de verbinding tussen persoonlijke verhalen en theologie.

Ik geniet van muziek met inhoud, van hiphop tot worship. Hoewel ik soms ook heel hard mee blèr met ABBA tijdens het doen van de vaat.

Contact

Bekijk het aanbod, of neem gelijk contact op! 

Beeldmateriaal gemaakt door Bert Vonk en Silke Wind, geschoten tijdens optredens met hiphopformatie Damascus.